Атопична кожа

Атопична кожа

Какво представлява атопичният дерматит?

Това е хронично възпалително състояние на кожата с наследствена тенденция и алергична типология, които правят кожата суха и сърбяща.

Как се развива?

Той се развива в кризисни периоди (активна фаза), които се редуват с периоди на спокойствие. Тя е с много дълга продължителност, въпреки че не е нито доброкачествена, нито заразна.

Често ли е?

Засегнатото население расте все повече и повече всяка година.

2 от всеки 10 души страдат от това състояние в даден момент от живота си и в над 80% от случаите, които се появят преди 5-годишна възраст. Това е по-често в индустриализираните страни, тъй като има по-ниско качество на околната среда.

Каква е причината за това?

Причината за атопичен дерматит все още не е известна, но е известно, че факторът генетични, алергични и хидратиращи кожни промени играе роля. Ако има атопия в семейната история (астма, ринит, дерматит), има големи възможности децата да страдат от това състояние.

Разположението на атопичните зони по кожата в зависимост от възрастта:

Съвети за по-добро качество на живот:

Хигиена и грижа за тялото

Къпането трябва да е кратко, между 5 и 10 минути и с хладка вода. Избягвайте да използвате гъби за баня.

Използвайте специализирани измиващи продукти, които трябва да имат висок процент на омекотяващи масла. Това ще противодейства на сухотата на кожата.

След къпане, кожата трябва да се суши нежно, с леко потупване, вместо да се търка с кърпата.

След това нанесете емолиентен крем, който доставя липиди и подхранване на сухите участъци, докато кожата е леко влажна. Приложете отново, когато е необходимо.

Хранене

Есенциалните мастни киселини (Масло от Боровинка, Иглика и Ленено семе) осигуряват на кожата мекота, запазвайки влагата.

Дрехи

Обличайте се с широки и дишащи материи, като лен или памук. Когато перете дрехите, използвайте неутрален сапун и избягвайте омекотителите.

Избягвайте синтетични дрехи и вълна, тъй като те са потенциално дразнещи.

Дразнещи агенти

Проветрявайте вкъщи и почиствайте редовно праха, поддържайте чисти килими, завеси и др.

Избягвайте контакт с дразнещи вещества или животни с много косми или пера. Ако това не е възможно, използвайте ръкавици.

От BABÉ ви предлагаме специфично и ежедневно ЛЕЧЕНИЕ, което предлага решения за ATOPIC SKIN при бебета, деца и възрастни. Продуктите са адаптирани към нуждите на кожата, така че да могат да възстановят оптималната хидратация, да помогнат за прекъсване на цикъла „сърбеж-разчесване“ на и да намалят употребата на кортикостероиди.